Ciekawi mnie wasza opinia na temat oszustw internetowych !
Przytrafi³a mi siê dziwna historia mianowicie ! Kolega mojego kolegi wystawi³ na jednym z portali aukcyjnych karty pewnego dostawcy telewizji satelitarnej powiedzmy "TV" , tak zhackowane by umo¿liwiaæ odbiór kana³ów z pakietu Platinum, kosztuj±cego ponad 100 z³/miesi±c ! Czyli po prostu wszystkie kana³y "TV" za free Za ka¿d± z kart wo³a³ 100 z³, wp³ata na konto wszystko OK . No i taka aukcja trwa³a tydzieñ ! Dodam i¿ w regulaminie tej ¿e witryny zabrania siê sprzedawania tego typu towaru! Dziwnym zrz±dzeniem losu ekipa portalu jednak nie pojê³a ¿e taka aukcja mia³a miejsce i sprzeda³o siê ponad 50 kart !! Co daje ³±czny zarobek ponad 5000 z³otych !!! Po zakoñczeniu aukcji gdy pieni±dze po wp³ywa³y na konto, kontakt z tym ¿e koleg± kolegi znajomego urwa³ siê ?_? W ten oto magiczny sposób oczywi¶cie na lewych kontach: bankowym, aukcyjnym i emailu ten oto osobnik zarobi³ kupê kasy a ludziska licz±ce na ciekaw± okazjê obeszli sie co najmniej smakiem
Jest to tylko jeden z niezliczonych przypadków "gdy jeden wyrolowa³ drugiego". Co najgorsza liczba tych oszustw wzrasta gwa³townie !
Pytam siê wiêc czy mam siê baæ robiæ zakupy przez neta
I nagle pisz±c tego posta cos do mnie dotar³o ¿e wszystko pocz±wszy od emaila, komunikatorach, wirtualnych bankach etc nawet ten post który teraz pisze , wszystkie te malutkie bity bajty da siê ukra¶æ, nawet historiê tego co wyszukujê w necie OMG 2012 Koniec ¶wiata !!!
Wejd¼cie w ten link i poczytajcie komentarze !! zw³aszcza ostatni !
Znajomy wys³a³ mi tego linka i dziêki temu linkowi przesta³em robiæ zakupy w necie:
http://www.allegro.pl/show_user.php?search=chodyk1
Drogie te kartofle!!
Najgorsze jest to,¿e jest tam na tym portalu wiêcej uczciwych ludzi,ni¿ on/ona! I przez takiego kretyna ludzie siê odbijaj± ...a niektórzy z tego ¿yj±...
Wydaje mi siê,¿e to wina administratorów tej strony... Ka¿dy zalogowany,musi podaæ adres,imiê ,nazwisko itd... Powinni oni zacz±æ dzia³aæ,co¶ w tym kierunku!
Podaja oczywi¶cie. .. bo kod aktywacyjny przychodzi na adres który podajesz ... ale co z tego jak podajesz fa³szywe dane ... i oni nie maj± jak tego sprawidzc ... ale uwazam ze to jest tak duza instytucja ze powinni miec przy kazdym dziale kilku moderatorow zeby byli wstanie wychwycic cos takiego ...
adres podaj± poprawny ... a imie i nazwisko juz nie ... wtedy mowia ze to nie oni zakladali takie konto ... zazwyczaj tak robia osoby ktore wynajmija gdzies mieszkanie ... wtedy twierdza ze ktos kto poprzednio tam mieszkal ...
Gawêdziarz
Kiedy¶ by³ taki dowcip yyy nie moge sobie przypomnieæ ale by³ ¶wietny