Strony: 1
Wątek Zamknięty
taki sam temat chcia³am za³o¿yæ.
My¶lê, ¿e w dzisiejszych czasach to co robi± Ludzie jest nie do pomy¶lenia.
Sama jestem mam± i choc mój synek jest jeszcze ma³y to ju¿ potrafi mnie wyprowadziæ z równowagi .
Nikt nie mówi o Laniu dziecka paskiem , ale my¶lê ¿e ma³y klaps w ty³ek (gdzie ju¿ ¿adne t³umaczenia do niego nie docieraja ) mu wielce nie zaszkodzi.
Kiedy¶ nasi dziadkowie dostawali od obcej osoby ( nauczyciela ) linijk± w ³eb i wielce nikt z tego powodu nie umar³.
A nawet ludzie byli bardziej wychowani i wiedzieli co to znaczy " Szacunek " . Na dzieñ dzisiejszy niestety po³owa ludzi nawet nie wie co to s³owo oznacza...
kiedys jechalam autobusem...tlok jak cholera nie ma gdzie palca wetknac...wyobrazcie sobie,ze siedzi matka na fotelu,a obk niej siedzi jej synek (cok okolo 4lat)...co przystanek,to w busie robi sie coraz ciasniej i ludzie mowia do matki tak:
Prosze Pani,moglaby Pani synka posadzic sobie na kolanach? jest ciasno,a na pewno ta starsza Pani by sobie z checia usiadla...?!
Matka na to:
wie Pan co? chcialam go posadzic sobie na kolanach,ale on nie chce....wie Pan ja go wychowuje bezstersowo!!
Wybuchla wielka bulwersja...w pewnej chwili,z konca busa zaczal sie przeciskac mlody chlopak,w kierunku mamy z dzieckiem...ja patrze a on(ten mlody chlopak) siada tej matce na kolanach!!!
ta narobila krzyku :Co pan robisz???
A on do niej tak:
wie Pani co?? ja bylem chowany bezstresowo i robie co mi sie podoba
ludzie w busie w smiech,a matka bez slowa wziela dzieciaka na kolana i juz nie zwracala uwagi na to,ze gnojek sie wyrywa i krzyczy ze nie chce
PO MOJEMU DAL JEJ BARDZO DOBRA NAUCZKE I POKAZAL,CO EWENTUALNIE MOZE WYROSNAC Z JEJ DZIECKA
hahaha nie mo¿liwy jets ten kole¶.
A matce poprostu by³o tak ³atwiej...nie intereoswa³a sie innymi poprostu sama mia³a spokój bo nie musia³a sie u¿eraæ z dzieciakiem. wiem cos o tym jak dziecko sie uprze to czasem naprawde okazuje sie silniejsze... mo¿e sie szarpac i szarpac i nidgy sie nie mêczy
no ale pozwolic sobie wejsc na glowe?? troche nie tak... ale ja nie mam dzieci i nie wiem jak to bedzie u mnie...ale wydaje mi sie ze z moim charakterem nie bedzie wcale tak latwo dziecko mialo ze mna wygrac
no ja ci powiem ¿e ja tez tak my¶la³am . Juz w ci±¿y obieca³am sobie ¿e nigdy nie naucze ziuziania dziecka w wózku ... oczywi¶cie nauczy³am . czasem jest tak ze wolisz co¶ dac ni¿ sie u¿erac i mêczyæ. Ale wiadomo wszystko ma swoje granice.
Gawêdziarz
O tak ...szybko ucz± sie od rodziców... zw³aszcza przeklinania i ró¿nych zachowañ... Osobi¶cie uwa¿am , ¿e danie dziecku klapsa ale tu podkreslam danie klapsaa nie bicie jest jak najbardziej wskazane.
Oj ucz± siê ucz±... dlatego samemu trzeba dawaæ dobry przyk³ad ! I tak jak podkre¶li³a¶... klaps a nie bicie! Sama by³am bita i to ostro w dzieciñstwie wiec sama wiem ze to nie przynosi rezultatów...
Wątek Zamknięty
Strony: 1