Channeling.
Nie którzy mówi±, ¿e to rozmowa z Bogiem. To prawda. Prawd± jest te¿ ¿e jest rozmowa z Anio³ami. Inni powiedz±, ¿e to gadka i przekazy z kosmosu... No có¿, to te¿ prawda. Jednak channeling na pewno nie jest telepati±, czyli kontaktem i przekazem miêdzy lud¼mi. Czasem s± to tylko s³owa, czasem obrazy, d¼wiêki czy te¿ nawet zapachy. Nie doszed³em w tym, a¿ tak daleko... Jest to ciekawy sposób, ale miejscami bywa zwodniczy i niebezpieczny. Zarówno dlatego, ¿e ludzie boj± siê, ¿e to wymys³y i choroby, a czê¶ciowo dlatego, ¿e nie tylko anio³kowie maj± wtedy do ciebie dostêp...
Tak bym to wyja¶ni³ JA.
Nie. Normalny channeling jest naturalny. Mo¿e siê odbywaæ w ka¿dej formie medytacji, je¶li przyjmiemy, ¿e medytacja to ten stan umys³u, w którym "oddalamy siê" od bod¼ców zewnêtrznych i wyostrzamy te wewnêtrzne, gotowi s³uchaæ i nie my¶leæ. Oczywi¶cie nie robiê to wstêpu do channelingu. Na to musia³bym siê jeszcze wypowiedzieæ trochê.
Co do ciemnej strony, to od kuszenia, poprzez depresjê, zw±tpienie i utratê wiary w siebie, swoje mo¿liwo¶ci i umiejêtno¶ci... a¿ po... no có¿. Nigdy siê ni¿ej nie zetkn±³em. Chyba próby kuszenia i odwracanie g³owy w kierunku bardziej przyziemnych rzeczy w próbie cofniêcia nas z obranej ¶cie¿ki.
jeste¶. w koñcu channeling to nie tylko przekazy, ale i rozmowy.
Usi±d¼ se wygodnie, jak do medytacji, wycisz umys³, æwicz znajdowanie na krawêdzi umys³u i ¶wiadomo¶ci g³osów. Najpierw bêdzie to przypomina³o jaki¶ d¼wiêk lub co¶ podobnego. Wraz z kolejnymi medytacjami spróbuj zwiêkszaæ g³o¶no¶æ, przys³uchiwaæ siê. Na pierwszy channeling polecam skontaktowaæ siê z Anio³em Komunikacji. Pocz±tkowo mo¿e ci siê wydawaæ, ¿e g³osy pochodz± od ciebie. Z czasem przy wiêkszym skupieniu, g³os po prostu "zalewa" umys³. Je¶li jest siê na to otwartym, gotowym, nie powinno nic staæ na przeszkodzie, aby channeling siê powiód³.
S± ró¿ne sposoby przy polepszyæ g³os, g³o¶no¶æ, empatiê na wy¿sze sfery i tego rodzaju d¼wiêki.
Nie zra¿aj siê, je¶li ci siê nie uda. Warto prowadziæ notatnik, dzienniczek i zapisywaæ wszystko co siê us³yszy.
Spróbuj tej metody, a zobaczymy co bêdzie. Osobi¶cie doszed³em do tego inaczej, ale ja mam potrzebny ku temu "promieñ". Nie wiem czy ty równie¿ go masz, zobaczymy. Jeden z moich przyjació³, mimo, ¿e reikowiec i silnie uduchowiony cz³owiek, po prostu nie da rady nawi±zaæ channelingu. Nie wiem dlaczego tak jest. Spróbuj i przekonamy siê czy TO zadzia³a.
Jeste¶ chêtna? Teoretycznie powinno siê powie¶æ.
Nie. ¯adnej, chemii, psychotropów etc. Pamiêtaj jednak masz siê do tego stanu ROZLU¬NIÆ.
Oddychaj g³êboko, poprzez brzuch, jednocze¶nie klatkê piersiow±. G³êboko, powoli wypuszczaj powietrze i szybko ³ap oddech. Gdy poczujesz ten dop³yw tlenu w mózgu, powracasz do normalnego trybu. Nie przesad¼ jednak i nie oddychaj w ten sposób przez kilka minut. Wokó³ ciebie nie bêdzie nikogo, aby ci pomaga³ z tym. Po prostu we¼ tyle oddechów, by siê rozlu¼niæ i uspokoiæ.
Zymek napisał:
Nie. ¯adnej, chemii, psychotropów etc. Pamiêtaj jednak masz siê do tego stanu ROZLU¬NIÆ.
Oddychaj g³êboko, poprzez brzuch, jednocze¶nie klatkê piersiow±. G³êboko, powoli wypuszczaj powietrze i szybko ³ap oddech. Gdy poczujesz ten dop³yw tlenu w mózgu, powracasz do normalnego trybu. Nie przesad¼ jednak i nie oddychaj w ten sposób przez kilka minut. Wokó³ ciebie nie bêdzie nikogo, aby ci pomaga³ z tym. Po prostu we¼ tyle oddechów, by siê rozlu¼niæ i uspokoiæ.
Ja dzisiaj na pewno nie dam rady tego wykonaæ Bo wszyscy Mi sie krêc± po domu .
Myszko daj znaæ jak Ci posz³o ..
Co do oddychania... Nied³ugo za³o¿ê temat Rebirthing, techniki oddychania wiêc, na razie nie przesadzajcie z tymi wdechami. Jak ju¿ bêdzie siê krêci³o w g³owie, lepiej uspokoiæ oddech i wyciszyæ.
Spoko. Starczy siê spytam. Jak bêdê wiedzia³ - odpowiem.