Czy ma dla was znaczenie wiek opiekunki do dziecka? lepiej wziąśc młodą ? czy może jednak starsza ?
Młoda :
wciąż nowe pomysły
ruchliwa- wymyśla nowe zabawy itd
ale czy nie będzie wisieć z koleżankiami na tel ? zamiast zając sie waszym dzieckiem ?
a starsza ?
zazwyczaj próbują narzucić swój styl wychowania to tez nie dobrze
czesto zmęczone no i to już nie ta młodość żeby biegac za dzieciakiem w parku !
Większe ryzyko zasłabnięcia...
Cięzkie pytanie Chyba wolałabym zatrudnić raczej osobe starszą Tylko odrazu na samym początku współpracy pokazać jakie są warunki itd. Zeby własnie nie było nie domówien,
Kiedys oglądałam program na tvn style to wlasnie starsza opiekunka narzucala matce jakie ma ciuszki kupowac i kiedy chociaz dziecko mialo pelno ciuszkow to ona ja tak z dzieckiem nie wyjde do parku ... trzeba kupic nowe ciuszki takiej i takiej firmy i nowe zabawki zeby dzzieci w piaskownicy widzialy hahah takze trzeba odrazu pokazac kto jets kim i kto ustala pewne sprawy
a ja chyba wolalabym mlodsza np.studentke pedagogiki... inne podejscie do zycia,wieksza sprawnosc ruchowa,checi do pracy...no a poza ty zawsze daje sie szanse zarobku mlodym i ewentualne :przygotowanie: do bycia mama w przyszlosci
a Pan niania? co myslicie?
ach trzeba dać chłopom szanse nie można z góry zaznaczać że źle to robią to tak jak mechanik baba jest ich mało ale się zdarzają i nawet dobrze się znają na swojej pracy a większość facetów tweirdzi że my nawet dobrze prowadzić auta nie umiemy