Dziewczyny mam takie pytanko Kiedy zaczyna siê Alkoholizm ? czy trzeba piæ odgromy albo siê upijaæ ¿eby byæ alkoholikiem ?
Kto¶ by³ mo¿e w takim na³ogu ? Jest ? Albo zna kogo¶ takiego ?
Codziennie,albo co jaki¶ czas.... ale notorycznie...mój wujek jest alkoholikiem...jest tak,ze nie nie pijê 3 miesi±ce w ogóle alkoholu,ale jak ruszy w "cug" to wali codziennie przez tydzieñ!! Pó¼niej znów przerwa przez 3 miechy i abarot...
Da siê wyleczyæ ... Ogólnie to jest tak ...
Je¿eli przez 10 lat nie tkniesz papierosa znaczy ¿e nie jeste¶ w na³ogu ...
jE¯ELI PRZEZ 20 lat nie tkniesz alkoholu to znaczy ¿e jeste¶ wyleczona...
A z Narkotyków 30 lat ..
Z alkoholem trzeba delikatnie. Mo¿na wypiæ wiêcej jak s± jakie¶ okazjê, ale jak siê pije na umór bez okazji to ju¿ jest co¶ nie tak, a po¿niej naprawdê ciê¿ko z tym skoñczyæ. Samopoczucie siê pogarsza, czuje siê md³o¶ci itp.
No ale zastanawiam siê Czy Alkoholizm to jest wtedy gdy du¿o pijemy czy jak czêsto ?
Bo o to czy mo¿emy rzuciæ to nie pytam bo praktycznie ka¿dy alkoholik twierdzi, ¿e mo¿e przeastaæ w ka¿dej chwili.
Jak ostatnio zaczê³am siê ograniczaæ nie pi³am du¿o ale zbyt czêsto ... I nie mam z tym jaki¶ wiêkszych trudno¶ci ... Ale wolê zacz±æ dbaæ o to wcze¶niej ni¿ jak ju¿ bêde mieæ z tym problemu ... A Alkoholizm sta³ siê ostatnio bardzo popularny nie tylko w¶ród "Ojców " czy mê¿czyzn ale tak¿e i Kobiet ... Tak kobiet... Nie jeste¶my a¿ takie niewinne :P
Alkoholikiem siê zostaje jak siê pije czêsto, bo piæ w nadmiarze ale raz na jaki¶ czas to co innego. Przyk³adowo jak pijesz piwko, dwa dziennie to ok, ale jak ju¿ walisz wóde dzieñ w dzieñ to juz niedobrze.