Codziennie,albo co jakiś czas.... ale notorycznie...mój wujek jest alkoholikiem...jest tak,ze nie nie piję 3 miesiące w ogóle alkoholu,ale jak ruszy w "cug" to wali codziennie przez tydzień!! Później znów przerwa przez 3 miechy i abarot...
Da się wyleczyć ... Ogólnie to jest tak ...
Jeżeli przez 10 lat nie tkniesz papierosa znaczy że nie jesteś w nałogu ...
jEŻELI PRZEZ 20 lat nie tkniesz alkoholu to znaczy że jesteś wyleczona...
A z Narkotyków 30 lat ..
Z alkoholem trzeba delikatnie. Można wypić więcej jak są jakieś okazję, ale jak się pije na umór bez okazji to już jest coś nie tak, a pożniej naprawdę ciężko z tym skończyć. Samopoczucie się pogarsza, czuje się mdłości itp.
No ale zastanawiam się Czy Alkoholizm to jest wtedy gdy dużo pijemy czy jak często ?
Bo o to czy możemy rzucić to nie pytam bo praktycznie każdy alkoholik twierdzi, że może przeastać w każdej chwili.
Jak ostatnio zaczęłam się ograniczać nie piłam dużo ale zbyt często ... I nie mam z tym jakiś większych trudności ... Ale wolę zacząć dbać o to wcześniej niż jak już będe mieć z tym problemu ... A Alkoholizm stał się ostatnio bardzo popularny nie tylko wśród "Ojców " czy mężczyzn ale także i Kobiet ... Tak kobiet... Nie jesteśmy aż takie niewinne :P